kolmapäev, 6. juuli 2016

Majonees

Esimest korda sain teada kui lihtne on majoneesi ise valmistada ühel toidukoolitusel restoranis Muuseum. Tänaseks oli meelest läinud nii valmistamise viis, koka nimi kui ka restoran, mida enam alles pole. Kuid sõbrannalt laenatud Ameerika kokandusajaki DIY Recipes tuletas selle jälle meelde.
Eks neid maitsestamise viise on erinevaid, kuid seekord katsetasin sinepi- ja paprikapulbriga.
pool tl sinepipulbrit
pool tl paprikapulbrit
1 munakollane
1 sl veiniäädikat
pool tl soola
1 dl rapsiõli (vüi mõnda muud mahedat õli)

Sega kokku munakollane, sinepipulber, paprikapulber, sool ja äädikas. Hakka tasapisi lisama õli, vispelda, kuni segu pakseneb. Paremini õnnestub, kui kasutada toasooja muna. Olen proovinud majoneesi valmistada ka blenderis aga siis juba suurtemates kogustes.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar