laupäev, 26. märts 2016

Sibulakoortega värvitud munad

Ülestõusmispühade komme mune värvida ja siis neid üksteisele kinkida on mul meeles juba lapsepõlvest. Vahel kartsin teiste kingitud mune süüa, et mine tea kui kaua keedetud ja millega värvitud. Eriti ilusaid ei raatsinud süüagi, seisid aastaid kapis imetlemiseks. Seekord värvisin sibulakoortega - imelik, et ma varem ei olnudki niimoodi proovinud. Alati arvasin et see on kuidagi eriti keeruline, sest selliselt värvitud munad olid alati mu lemmikud.
Kaunid mustrid ja värvid otse loodusest. Paar jämedamat paela lisasid huvitavama mustri. Keerutasin sibulakoored nööriga muna ümber ja mässisin marlisse. Kuid tehnikaid on erinevaid. Järgmine kord proovin juba keerukamaid mustreid, lilleõisi ja pitsi kerida enne munakoorte lisamist. Huvitava, tumedat värvi balsamico maitsesoola leidsin Vino Nobile vinoteegist.
Kuid alati jääb mure, et mis selle suure hunniku keedumunadega hiljem teha. Minu leemikud on muidugi täidetud munad, munavõi ja hästi sobivad nad ka kartulisalatisse.
 Väike kilu ja till ei tee ka paha - kuid jälle, varjatsioone on palju erinevaid ja kõigil oma lemmikud.
Häid pühi ja toredat munade värvimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar