esmaspäev, 15. veebruar 2016

Tom Kha

Teada-tuntud vürtsine kanasupp Taimaalt. Vot ei tea, kas nemad ka haigetele kanasuppi teevad? Igatahes praegusel gripihooajal väga turgutav ja soovitatav leem. Kuna paljusid koostisosasid on tavapoest raske leida siis läksin lihtsama vastupanu teed ja ostsin valmis maitseainesegu. Lisasin natuke omaloomingut ja mahendasin etteantud koguseid.
Pakk Santa Maria Tom Kha maitseainesegu
800 ml kookosepiima
800 ml vett
1 tšillipipar
jupp ingverit
20 kirsstomatit
200 g shampinjone
400 g kanafileed
1 kollane paprika
värskelt jahvatatud musta pipart
3 laimi (1 supi sisse, 2 serveerimiseks)
värsket koriandrit

Sega maitseainesegu, kookospiim ja vesi ning kuumuta keemiseni. Lisa väikeseks hakitud tšilli, ingver ja kanatükid ning lase podiseda umbes 5 minutit. Seejärel hakitud seened ja paprika, ning viimasena sektoriteks lõigatud kirsstomatid. Maisesta laimimahla ja pipraga parajaks ning serveeri värske koriandriga.

Kui tahta valmistada autentsemat suppi (ilma valmis maitseaineseguta) siis on galangalijuurt, sidrunheina, kafrilaimi lehti ja kalakastet meie poodides täitsa saada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar