Röstitud paprikapasta

Kui paprikaid röstida, saab neile mõnusa suitsuse maitse juurde. Kui selliselt valmistatud kastmele veel harissa ja tšilliga funki juurde anda, saab tulisema maitse. Siiani olen oma lemmikuks pidanud koore ja pekitükkidega nisupastat. Kuid nüüd olen leidnud uue lemmiku. Veidi rohkem mässamist, aga tasub ära. Nendele, kes seni täistera ja durum-jahust pastat on peljanud, tasuks just sellise tugevama kastmega neid proovida. Mulle hakkas igatahes meeldima. Durum-jahust pasta jääb keetmisel ilusam ning selles on rohkem valku ja vähem tärklist kui tavalises nisujahust pastas.
2 punast paprikat
2 magusat paprikat
2 punast tšillikauna
natuke õli
4 küüslauguküünt
1 sibul
harissat
soola, pipart
durum-pastat
Pane paprikad ja piprad ahju grilli alla ja jälgi, kuni nende nahk hakkab pealt mustaks tõmbuma. Just siis ongi õige aeg nad ahjust välja võtta ja jahtuma panna. Samal ajal kuumuta paksapõhjalises potis, sortsu õliga sibulatükid ja hakitud küüslauk. Koori jahtunud paprikad ja lisa potti. Maitsesta harissa, soola ja pipraga. Kuna parika oli isegi mahlane siis ma vett ei lisanud. Hautasin pehmeks ja vuristasin saumikseriga püreeks.
Kõrvale keeda endale meelepärane pasta. Paha ei tee ka parmesan ja maitseroheline.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud