Kõrvits ahju vol.2
Kõrvitsa söömise juures on vist kõige raskem tema lahtilõikamine, eriti kui vanaema on ta rammusal mullal pirakaks lasknud kasvada. Tükelda ja puhasta ning uuri, kas seemned ka süüa kõlbavad.
Lõika kõrvitsast viilud, piserda üle oliiviõliga, peale puista peeneks hakitud küüslauku, soola ja tüümiani. 15 min ahjus ja valmis ta ongi. Olenevalt kõrvitsa pehmusest ja lõikude suurusest võib küpsetamise aeg muidugi erineda. Sobib nii prae kõrvale kui ka niisama nosimiseks.
Olen proovinud ka ahjukõrvitsat peterselliga, kuid kindlasti plaanin katsetada Triini kõrvitsakooki. Keldris on ootamas üks pirakas rohelist sorti kõrvitsamari, temast peaks midagi jõululauale meisterdama.
Lõika kõrvitsast viilud, piserda üle oliiviõliga, peale puista peeneks hakitud küüslauku, soola ja tüümiani. 15 min ahjus ja valmis ta ongi. Olenevalt kõrvitsa pehmusest ja lõikude suurusest võib küpsetamise aeg muidugi erineda. Sobib nii prae kõrvale kui ka niisama nosimiseks.
Olen proovinud ka ahjukõrvitsat peterselliga, kuid kindlasti plaanin katsetada Triini kõrvitsakooki. Keldris on ootamas üks pirakas rohelist sorti kõrvitsamari, temast peaks midagi jõululauale meisterdama.
Kommentaarid
Postita kommentaar