Kevadkogritsa külm hõrgutis
Alustada tuli seente kupatamisega. Seda tegin kolm korda, seened keeta 10 minutit ilma kaaneta ning ventilatsioon töös. Iga keetmiskorra järel seened kurnata, loputada voolava veega ning uue veega uuesti keema.
2 dl eeltöödeldud kevadkogritsaid
1 suur keedetud peet
2 marineeritud kurki
1 dl hakitud murulauku
2 spl hakitud tilli
poole sidruni mahl
2 spl šerrit
2 dl hapukoort
2 dl rõõskakoort
2 dl vahukoort
soola
jahvatatud pipart
Tükelda ettevalmistatud seened, lõika peeneteks tükkideks peet ja kurgid. Sega peet, seened, kurk, šerri ja sidrunimahl, lisa hakitud murulauk ning till. Sega hapukoor ja rõõskkoor lisa pipar ja sool ning pehme vahustatud koor. Vala koorekaste seenesegule ning sega kergelt läbi.
Tee kauss või mõni muu sobiv vorm külma veega seest märjaks ja vala segu sellesse kaussi. Kata kauss toidukilega ning pane üleöö sügavkülma seisma.
Enne serveerimist võta kauss umbes tund aega varem sügavkülmast välja ja jäta toasooja seisma. Kummuta vorm serveerimistaldrikule ning kaunista. Paku koos kuumade kartulitega eelroaks.
Kust turult neid kevadkogritsaid saada oli? Tänades E.S.
VastaKustutaTere!
VastaKustutaKevadkogritsad leidsin Tallinna keskturult.
Terv,