pühapäev, 15. märts 2015

Hakklihapallid lambalihast

Lihapalle olen tavaliselt praadinud pannil, nii et terve pliit on rasva täis pritsitud ja korter sinist tossu täis. Ei tea kus mina varem elanud olen, aga palju mugavam on lihapalle valmistada ahjus.

500g lambahakkliha
1 peeneks hakitud sibul
2 peeneks hakitud küüslaugu küünt
1 muna
1 sl riivsaia hakklihasegusse (+riivsai milles veeretada lihapalle)
1tl harissat
0,5 tl jahvatatud cayenne'i pipart
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl kuivatatud koriandrit
1 sl õli
soola, pipart
Sega kõik komponendid omavahel kokku, veereta riivsaias väiksed kuulikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220 kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni lihapallid on seest küpsed.
Sobivad süüa nii soojalt kui külmalt, kastmega (tomati-, hapukoorekaste) või ilma, riisi, couscousi...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar