Kapsarullid hakklihatäidisega

Pane terve kapsapea suurde potti soolasesse vette keema. Sedamööda kuidas pealmised lehed pehmeks keevad, saad need ettevaatlikult eraldada. Proovisin ka toorelt kapsalt lehti küljest rebida aga see ei õnnestunud.
Prae tükeldatud sibul ja hakkliha läbi ning lisa sool, pipar ja endale meeldivad maitseained. Mina panin veel jahvatatud vürtsköömneid ja koriandrit.
Lase hakklihasegul jahtuda. Eralda pehmekskeenud kapsalehelt tugev rootsukoht ja keera hakklihasegu lehe sisse peitu. Aseta rullid üksteise kõrvale ahjuvormi, kasta üle puljongiga ja aseta 30 minutiks 200 kraadisesse ahju küpsema. Kuna ühest kapsapeast saab ikka päris palju rulle siis tegin teise ahjuvormi tomatikastmega. Need rullid maitsesid samuti hästi aga lemmikuks jäid pujongiga valmistatud. Põhjuseks võis olla enda keedetud rasvane kanapuljong, mis oli tõesti maitsev.
Ja kõige keskmisest kapsaosast tuli hoopiski paar päeva hiljem kapsa-hakkliha hautis. Samuti üks minu lemmiktoite külmal ajal.

1 suurem kapsapea
500 gr hakkliha
2 sibulat
puljongit
soola, pipart
cuminit (vürtsköömen)
korjandrit

Kommentaarid

  1. Ma soovitan kapsarulle teha ka savoia kapsast. Jääb palju ilusam värv ja reljeef. Ning savoia kapsa puhul on võimalik lehed ka toorelt kapsalt lõigata enne keetmist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suured tänud. Eile leidsingi turult ühe ilusa savoia kapsa ja proovisin järele. Samuti ei praadinud ma hakkliha enne läbi, vaid kasutasin toorest liha. Rullid tulid mahlasemad, mõnusalt õhulised tänu käharale peakapsale ja välimus oli ka ahvatlevalt esinduslikum.

      Kustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud