teisipäev, 31. detsember 2013

Potimarron tomme de Savoie juustuga.

Jätkan oma avastusretke kõrvitsaliste maailmas. Ahjus valminud kreemise sisuga kõrvits tundus pildilt väga ahvatlev.
Pese ja kuivata kõrvitsad, eemalda pealt mütsike ja puhasta seemnetest. Puhasta ja haki küüslauk ja lõika juust väikesteks kuubikuteks. Kuumuta ahi 180C. Sega omavahel koor, küüslauk, tšilli ja sool. Vala segu kõrvitsatesse ja lisa juustukuubikud ning tüümian. Aseta kõrvitsad eelkuumutatud ahju ja pane kõrvitsamütsikesed uuesti peale. Mina panin kõrvitsatele fooliumi ka alla, sest nad hakkasid väärtuslikku kastet mütsikeste alt välja ajama ja ma ei tahtnud sellest ilma jääda. Küpseta 45 min. Serveeri koos saiaga, mida saab kreemisesse kõrvitsa kõhtu kasta. Kui kõrvits tundub liiga suur siis õõnesta natuke kõrvitsaliha sellest välja, haki ja sega koorekastmesse.

3 väikest (Potimarroni e. Hokkaido) kõrvitsat
150 g tomme de Savoie juustu (võib asendada ka mõne muu pehmema, hästi sulava juustuga)
25 cl koort
2 küüslauguküünt
tüümiani
1 tl piment d'Espelette või mõnda muud pehmema maitsega tšillit, soola

Tomme de Savoie on piirkonnatähisega juust
prantsusmaalt. Ise leidsin poest kolm erinevat tomme de Savoie juustu, mis tekstuurilt olid küll sarnased, kuid maitselt täiesti erinevad. Tomme on üldnimetus teatud tüüpi Prantsuse Alpides ning Šveitsis toodetud juustudele, mida valmistatakse kooritud piimast. (Nt: tomme de Boudane, tomme de Crayeuse, tomme de Fenouil)
Retsept: Cuisine d'hiver, 2010, Tomawak Éditions (lk55)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar