Brüleekreem, Crème brûlée ...



Kuidas see retsept ei ole siiani kulbikeerutajasse jõudnud on minu jaoks kummaline. Aga siin see siis nüüd on. Ei ole teinud vaniljekaunaga, sest siis jääb must puru magustoidu põhja.

6 munakollast
50 gr suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
500 ml vahukoort

Ahi sooja 140 C.  6 kuumakindlat kausikest, sügavam ahjuvormi. Vesi kannu keema.

Koor kuumutada madalal tulel keemiseni. Kausis lüüa lahti munakollased suhkru ja teelusikatäie vaniljesuhkruga, ei ole vaja vahustada. Kui koor on kuum, siis lisada see alguses aegamisi üksikute kulbitäitega muna-suhkrusegule. Siis juba valada ülejäänud koor juurde ning ühe korra valada segu läbi peenikese sõela. Jagada munasegu kausikestesse ja tõsta vormid keeva veega täidetud ahjuvormi. Vorm tõsta ahju ning 45 minutiga peaks segu kergelt tahenenud olema. Tõsta ahjust välja ning lase 1 tund seista.

Nüüd tuleb tore osa. Katte pruunistamine. Selleks panna u teelusikatäie jagu peensuhkrut magustoidu peale ühtlase kihina ning leeklambiga kõrvetada suhkru karamelliks [mitte üle kõrvetada :) ]. Ja serveerida. Suhkrukooriku toksimises on midagi head ...

Kommentaarid

  1. Tegin selle retsepti jargi esimest korda elus brüleed ja nii hea tuli! Kui veel kuskilt selle tulemasina leiaks, siis tuleks veel toredam :-) Ei saagi aru miks ma alati arvasin, et brüleed on raske teha?

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud