Toored brownid



















Jahu ja suhkruta šokolaadikoogid ei jää kuidagi alla tavapärastele šokolaadikookidele.  Oluline on head koostisained.

2 kruusi puhastatud kreeka pähkleid
2 ja pool kruusi kivideta datleid (pehmeid!)
1 kruus toorkakaod
1 kruus puhastatud jämedalt hakitud mandleid
1/4 tl soola

Köögikombainis purusta kreeka pähklid kuni tekib suhteliselt peen puru. Lisa kakao ja sool ning sega.  Lisa edasi köögikombainil töötada lastes vähehaaval datlid.  Tekib saiapuru moodi segu, mis kokku pigistades kleepub mõnusalt pehmeks massiks.  Kui segu kokku ei jää tuleb lisada veel datleid.  Segu meenutab natuke trühvlimassi.  Sinna segule segada juurde hakitud mandlid ning valada segu sobivasse vormi, mille saab panna kas külmkappi või sügavkülma (mitte ahju!).  Jahedalt on brownisid lihtsam ka tükkideks lõigata.

Hea kui brownid on jahedas vähemalt paar tundi kuni üleöö.

Serveerida vahukoore ja värskete marjadega.  Aga sobib ka lihtsalt niisama, kui tekib vastupandamatu šokolaadivajadus :)

Minu praegused absoluutsed lemmikud.

Retsepti leidsin http://mynewroots.org/site/2011/04/the-raw-brownie-2/ siit.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud