Suvikõrvitsa püreesupp


Esimene kevade päikesepõletus käes ja värsked maitsetaimed juba rõdul kasvamas. Kokaraamatus oli selle supi nimi (soupe de légume d'été) ehk siis suviste köögiviljade supp. Kahjuks polnud mul häid peipsiäärseid küüslauke, sibulaid ega suvikõrvitsat. Panin potti seda, mida poest leidsin. Supile võib tugevama maitse andmiseks lisada herneid, sparglit ja ube. Minu supp valmis nii:

2 suvikõrvitsat
1 suur kartul
1 sibul
vars porrulauku
2 küüslaukgu küünt
köögiviljapuljongit
õli
värske piparmünt
petersell
toidukoor (mul oli 18%  créme fraiche)
sool
pipar

Poti põhja vala õli ja kuumuta selles porrut 3-4 min. Lisa kartulitükid ning puljong ning keeda 10 min. Seejärel kõik teised köögiviljad mida kasutad ja piparmünt! Keeda kõik pehmeks, lisa koor ja maitseained ning mikserda püreeks. Serveeri soojalt, kaunista peterselliga. Kõrvale pakkusin sepikut pehme avokaado, koriandri (minu uus lemmik), tomati ja purustatud musta pipraga (Tšiili kodaniku soovituse järgi). Eesti mees muidugi asendab kõik need tervislikud vigurid juustuga.



Kommentaarid

  1. Väga mõnus supp on! Piparmünt annab hea nüansi ning sellest ei tüdi ära. Porrut ei olnud ja midagi teravamat ka ei lisanud. Üks täisterakukkel või röstitud pehmikuviil kõrvale ning ideaalne eine on olemas.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud