kolmapäev, 13. aprill 2011

Spargel toore munaga


Meil on spargel vallutanud poeriiulid ja turuletid. Kokad õpetasid härra T-le, kuidas valmistada sellest hõrku eelrooga. Proovisin minagi seda kodus teha ja väga hää tuli.

Vaja läheb:
valget sparglit
1 muna kollane
soola, pipart
võid
(parmesani)

Pese, koori julgelt ja lõika ära alumine puitunud osa. Kui kasutad rohelist sparglit siis seda pole vaja koorida. Keeda nõrgalt soolases vees. Spargel maitseb kõige paremini, kui ta pole läbinisti pehmeks keenud, vaid kergelt krõmpsuv. Sulata väikeses anumas või. Nõruta keedetud spargel ja aseta taldrikule. Peale kalla sulavõi ja toores munakollane. Keeruta pipra- ja soolaveskit ja raputa riivitud parmesani.

1 kommentaar:

  1. Meil süüakse sparglit kas Hollandese kastme, singi, soolalohe voi siis pannkoogiga... Ma pole toorest munast küll midagi kuulnud ;). Oi, tahaks!!!

    VastaKustuta