Pumpkin Spice Latte ehk Vürtsikas kõrvitsa latte

Eile oli väga eriline pühapäev ning proovisin teha erilisi toite-jooke oma erilistele külalistele. Starbucksis praegusel ajal populaarne Pumpkin Spice Latte leidis igatahes heakskiitu.

Pumpkin Spice Latte ehk Vürtsikas kõrvitsa latte

2 kruusi piima ehk 0,5 l
2 spl kõrvitsapüreed
2 spl suhkrut
2 spl vaniljeekstrakti
1/2 tl vürtsi - kaneel+nelk+kardemon
1-2 portsjonit espressot või 1/2 kruusi kanget kohvi

Kuumuta potis piim, kõrvitsapüree ja suhkur keskmisel kuumusel, sega ning võta tulelt kui hakkab juba aurama. Lisa vanilje ja vürtsid ning vala kannmikserisse ning pane 15 sekundiks tööle kuni segu on mõnusalt vahus. Vala jook kruusi või klaasi ja lisa espresso. Peale võib panna ka vahukoort ja puistata veel kõige peale jahvatatud kaneeli või muskaatpähklit.

Kõrvitsapüree valmistamiseks: pane ahjuplaadile natuke vett ja aseta tükk kõrvitsat (koos koorega sisu puhastatud) koor allapoole ahjuplaadile. Pane plaat koos kõrvitsaga 150 C kuumusega ahju 40-60 minutiks. Või kuni kõrvits on pehmeks küpsenud. Tõsta kõrvits ahjust välja, lase jahtuda ning eemalda koor, pehme sisu töötle kas saumikseriga või kannmikseris püreeks.

Kommentaarid

  1. ütlemata hea jook oli! ja pilt on ka nunnu ;-)

    VastaKustuta
  2. Kiidan jooki!!! Vahukoore vahustasin paraku ilmaasjata.. seda vahtu tuli niisamugi küllalt :) blenderit mul pole, vahustasin nuimikseriga!

    VastaKustuta
  3. põnev, peaks ka proovima.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud