reede, 12. märts 2010

Juustupall

Mida rohkem ma juustude maailmaga kokku puutun, seda rohkem ma seda armastan ning seda rohkem tahan juustude maitseid ja nüansse kogeda.
Üks ideaalseid keskkondi juustudega tutvust teha avanes nädala alguses, mil Agape naised, kes kõik väga head toitu armastavad, Rakveres kokku said. Paljude heade toitude hulgas oli menüüs ka juustupall.

Kuna internet on täis erinevaid juustupallide retsepte, siis valisin seekord katsetamiseks välja ühe, mille koostisosad mulle ka niisama maitsevad.

110g toortjuustu (minu lemmik on Farmi oma)
8ml majoneesi
3ml sidruni mahla
110g riivitud Cheddar juustu
20g hakitud sibulat
40g hakitud rohelisi oliive
petersell ja/või hakitud pähklid

Sega omavahel kokku toorjuust, majonees ja sidrunimahl. Lisa Cheddar, peeneks hakitud sibul ja oliivid. Moodusta massist pall ning veereta seda hakitud petersellis või pähkipurus. Kata toidukilega ning hoia üle öö külmas. Serveeri kreekeritega.
Kuna Triin toorest sibulat süüa ei saa, siis asendasin sibula sibulapulbriga (leidsin sellekohaseid vihjeid ka retsepti allika kommentaaridest). Usun, et tulemus selle all mitte raasugi ei kannatanud. Ehk isegi paranes...
Retsepti allikas: allrecipes.com

1 kommentaar: