Vaalaskala kulebjaaka ehk forelli-kulebjaaka

Selline tore külm talv sunnib kohe vene köögi poole vaatama. Nii saigi täna hommikult tehtud Illimari külalistele üks mõnus suur pätsikujuline kihilise täidisega pirukas ehk kulebjaaka. Retsepti põhi pärineb terevisiooni kokkadelt. Vaja läheb:

ligikaudu 1 kg forelli fileed
5 muna
200 ml 10% või vahukoort
300 ml piima
250 g jahu
150 g keedetud riisi
50 g estragoni või tilli
100 g värsket lehtsalatit
mõned keedupeedid ja hapukurgid
1 kg pärmilehttaigent või kodukootud pärmitaigent
soola, suhkrut, pipart

Puhasta forellifilee nahast, luudest ja rasvast. Keeda kaks muna, lase jahtuda ja riivi. Keeda riis. Tee kahest munast, jahust ja piimast õhukesed pannkoogid. Küpseta neid mõlemalt poolt. Lisa riisile koor, till või estragon ja riivitud muna. Maitsesta soola ja pipraga. Rulli lahti taigen. Taigen võiks olla suhteliselt õhuke (0,5-1 cm). Aseta taignale pannkoogid, sinna peale forelli tükid ja forelli peale riisi-muna segu. Voldi kokku. Kulebjaakale võiks anda sellise kuju mis viitab täidisele ehk siis kala kuju. Määri munakollasega. Minu kulebjaakal olid Illimari liivavormidega taignast tehtud vaalaskalad ja meritähed peal, sellest siis ka piruka nimi =) Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Serveeri soojalt koos kerge salatiga. Minule meeldib talvel palju peeti süüa.

Kommentaarid

  1. see oli hea kulebjaaka! eriti toredad olid taignakalad =)

    VastaKustuta
  2. Väga põnev aga milleks neid pannkooke vaja on? kas neil on mingi praktiline põhjus seal sees olla või lihtsalt lõbu pärast?

    VastaKustuta
  3. Need pannkoogid jäävad väga maitsvad, ma arvan et muidu jääks kulebjaaka sisu liiga vedel.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud