Õuna struudel

Siin Tšehhis on õuna struudel peaaegu, et rahvustoit. Igas kohvikus saab ja tavaliselt alati seda Kõige Õigemat Ja Kõige Maitsvamat, Mida Saab Ainult Siit ;-). Ma olen ka natuke harjutanud struudli tegemist ja täitsa hea on! Selle tegemiseks on olemast päris struudli tainas aga filo ajab ka asja ära.

Koostisained: (8-10 inimesele)
500 g filotainast (sulatatud kui oli külmutatud)
115 g sulatatud võid (ilma soolata)
tuhksuhkurt peale riputamiseks
vahukoort serveerimiseks

Täidis:
1 kg õunu, kooritud ja tükeldatud
115 g riivitud leiba (mulle riivitud leib eriti ei meeldi, siis panen riisihelbeid, neid tuleb panna 1/3 leiva kogusest sest riis võtab palju rohkem niiskust sisse ja kui panna sama palju siis jääb liiga kuiv)
50 gr sulatatud võid (ilma soolata)
150 g suhkurt
1 tlk kaneeli
75 g rosinaid (vahel panen ka kuivatatud jõhvikaid, ka väga hea)
1 riivitud sidruni koor

1. Pane ahi kuuma 180 C. Pane õunad kaussi, sega sisse riivitud leib, või, suhkur, kaneel, rosinad ja sidrunikoor.
2. Pane 1 või 2 kihti tainast lauale ja määri sulatatud võiga. Pane järgmised 1 või 2 kihti eelmiste otsa ja määri võiga. Jätka kuni sul on 4-5 kihti tainast.
3. Pane õunad taignale, nii et sul on min 2,5 cm tainast vaba igast servast.
4. Keera sisse poole taigna 2 lühemat serva, nii et täidis ei saa välja tulla ja siis rulli kogu rull kokku. Pane rull kergelt võitatud küpsetuspaberile.
5. Määri rulli järelejäänud võiga. Küpseta 30-40 min või kuni struudel on kuldpruun. Jahuta ja siis raputa peale tuhksuhkrut. Serveeri paksude diagonaalsete lõikudena koos vahukoorega (vaniljejäätis või vaniljekaste sobivad ka aga vahukoor on traditsiooniline).
PS Kuumalt serveerides kukub struudel kergesti laiali ja ei näe eriti kena välja, ära seda külalistele paku, ise võid küll süüa muidugi ;-)
Head isu!

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud