Seene-kanarullid filotainas

Taas üks lemmik retsept balkani köögist, leidsin sarnase asja Toidutarest ja siis muutsin veidi oma maitse järgi. Selle oma maitse järgi siia panengi.

1 kg filotainast
1.5 dl õli

TÄIDIS
0.5 kg kanafileed
ja värskeid seeni (kogus sõltuvalt kui tugevat metsamaitset soovid)
1 sl õli
Sibulapulber
Küüslaugusool
1 tl musta pipart
1 näputäis kuivatatud punet
200 gr külmutatud spinatit
200 gr fetaki juustu
2 spl sidrunimahla
soola maitse järgi
Tõsta spinat aegsasti kaussi sulama. Võta paar tundi varem toatemperatuurile ka filotaigen. Haki kana ja seened ning kuumuta õlis keskmisel kuumusel kuni kanafilee roosa värvus kaob. Kohe seejärel kalla pannile sulanud spinat koos vedelikuga. Sega läbi ja lase mõni minut haududa, pane sõelale nõrguma. Jahtunult sega pudendatud fetakijuustuga ning maitsesta.
Rulli taignapakk ettevaatlikult lahti, eemalda pärgament ja lõika taigen kaheks. Tõsta pooled teineteise peale ning kata vette kastetud ja hoolikalt kuivaks väänatud rätikuga. Võta ühe taignalehe nurkadest kinni, tõsta vabale tööpinnale ja pintselda õliga. Tõsta peale teine taignaleht, jälgides hoolikalt, et rebenenud kohad ei satuks kohakuti. Pane endapoolsesse serva äärest 5 cm kaugusele pika ribana täidist (jäta ka külgmised servad 5 cm laiuses vabaks). Pintselda vabaks jäänud taignapind õliga üle. Tõsta endapoolne taignaserv täidise peale ja keera pakki üks kord endast eemale. Tõsta külgmised vabad servad täidise peale ja rulli taigen koos täidisega tihedaks, otstest suletud pakiks.
Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda õliga üle. Küpseta 250° juures 10–12 minutit ehk seni, kuni rullid on kuldkollased. Paku juurde külma jogurtikastet.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud