Mississippi Mudakook
See retsept on pärit austraalanna Tina käest, siis kui Colinile sünnipäevatorti tegin. Hea tuli. Kodus Eestimaal on olnud tore üllatada inimesi mudakoogiga :)
Seda kooki teha kuni 3 päeva ette. Hoida külmkapis kinnises karbis. Võib külmutada, ja siis mikrolaineahju panna. Selles kogusest peaks jätkuma 10le.
Koostisained:
250 gr jahedat soolata võid
150 gr tumedat shokolaadi
440 gr suhkrut
250 ml kuuma vett
1 spl lahustuvat kohvi (mina tegin lihtsalt 250 ml kanget kohvi)
80 ml viskit
260 gr jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
25 gr (4 spl) kakaod
2 muna
Tegutsemine:
Määri 23cm suurune koogivorm, vormipõhja pane küpsetuspaber. Potti pane või, shokolaad, suhkur, vesi (või kohvi), viski ja kohvipulber; sega keskmisel kuumusel kuni shokolaad on sulanud. Vala segu suurde kaussi ja lase sel jahtuda. Teise kaussi sõelu jahu, kakao, küpsetuspulber, vala see jahtunud shokolaadisegule ning lisa ka lahtilöödud munad.
Küpseta 160° C juures nii 90 minutit. Lase pool tundi vormi sees jahutda ja keera resti peale lõplikult jahtuma. Serveeri peale tolmutatud tuhksuhkruga.
Kommentaarid
Postita kommentaar