Tummised muffinid

Täiendatud retsept!
Kulbikeerutaja blogis on pikka aega olnud vaikus, sest ei olegi kööki palju jõudnud. Ja kui söögitegemisega ei katseta, siis pole ju ka midagi kirjutada. Mida sellest iga-hommikusest pudrukeetmisest ikka kirjeldada.

Neid muffineid olen nüüd küll juba paar korda teinud. Sel korral jõudsin nii kaugele, et panen siia kirja ka. Tähistan sellega hooaja esimest rattatiiru :) Muffinite mõte on, et teha mingi mõnus amps päevaks kaasa ja kasutada süsivesikuid, mis kasulikud ja pikemaajalise energiaga varustavad.

150 grammi kivideta datleid
klaas vett
kaks suuremat küpset banaani, kooritud
3 keskmist suuremat muna
150 ml kookoskreemi
100 grammi jämedaid kaerahelbeid
100 grammi tatrajahu (toortatra)
1/4 kruusi täistera nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
peotäis pekaanpähkleid, hakitud
Täiendus:
Lisa kaks kuhjaga supilusikatäit hea kvaliteediga kakaopulbrit
pekaanpähklite asemel hakitud sarapuupähkleid
150 ml kookoskreemi asemel 1/3 kruusi rapsiõli

Kakaoga on muffinite maitse sügavam ja tavapärase magusamaitse puudumine jääb rohkem varju.

Pool päeva kuni päev varem pane datlid nt klaaspurki ja vala peale vesi nii et datlid oleks veega kaetud. Kata purk kaanega. Kui panna datlid likku pikemalt ette, siis oleks parem purk jahedasse kohta panna. Lasin datlipurgil köögilaual pool päeva seista ja edasi juba külmkapis.

Muffineid tegema asudes vala vedelik datlitelt ära, aga jäta kuskil veerand vedelikust alles. Vala datlid ja allesjäänud osa vedelikust toidupurustajasse ning surista ühtlaseks püreeks. Kui segu jääb kuivanud puuviljast natuke tükiliseks, siis pole sellest häda. Vala püree tainakaussi. Purusta nüüd kooritud banaanid ja vala datlisegule juurde. Nüüd tõsta purustajasse kaerahelbed ja surista need peenemaks, samuti võiks mõned helbed terveks jäävad. Sega kokku tatrajahu, nisujahu, küpsetuspulber ja kaneel (kakao kui kasutad). Sega kuivained tainakausis olevale magusamassile juurde. Vahusta munad. Tõsta tainakaussi kookoskreem ja vahustatud munad, sega rahulike liigutustega ühtlaseks tainaks.

Ahi sooja 180C peale. Pane muffinivormi kõrgemad muffinipabervormid, siit kogusest tuleb 12 suuremat muffinit. Täida vormid ning küpseta ahjus kuskil 50-55 minutit. Proovi puutikuga muffini valmidust ja kui tikk küpsetise seest välja tõmmates enam väga ei kleepu, siis tõsta need ahjust välja. Pane muffinid restile jahtuma.

Muffinid ei ole väga magusad ning umbes täpselt arvestan, et üks muffin võiks sobida väikeseks vahepalaks.


Kommentaarid

Sirvijate lemmikud