Peedipüreesupp
Need asjad supi sisse läksid, kõik kohalik kraam Peipsi järve ääres kasvanud, välja arvatud see ilus läikiv sidrun.
300 grammi peeti
1 keskmine sibul
1 porgand
3 küüslauguküünt
1 spl suhkrut
25 grammi võid
25 grammi oliiviõli
1 liiter veiselihapuljongit
soola ja purustatud pipart
poole sidruni mahl
Koori ja tükelda juurviljad, puhasta ja haki sibul ning küüslauguküüned. Aja puljong keema või kui kasutad puljongikuubikut, siis aja vesi keema. Potis sulata või ja õli, kuumuta selles hakitud sibul ning küüslauk, lisa tükeldatud juurviljad. Kuumuta segu mõni minut ning vala peale puljong, lisa suhkur ja jahvata peale pipart. Lase madalal kuumusel keeda kuskil 40 minutit või niikaua kuni juurviljad on pehmed. Saumikseriga või kannmikseris purusta supipõhi ühtlaseks püreeks ning vala puhtasse potti. Maitsesta supp sidrunimahla ja soolaga.
Serveeri kas hapukoore või maitsestamata jogurtiga ning maitserohelisega. Seda suppi võib ka jahedalt süüa, maitseb samuti väga hästi
Kommentaarid
Postita kommentaar