Banaanid šokolaadis

See viimane suvi on Kosovos olnud kohe eriti kuum ja küpsetamine ei ahvatle üldse mitte. Selle asemel liiguvad ideed uute jäätiste poole.
Meie pere uus lemmik!
Poolita banaan ja torka sisse bambusest pulk. Paiguta pulgastatud banaanid lamedasse karpi ja sügavkülma. Külmuta kõvaks, see võtab mitu tundi, kõige lihtsam on jätta banaanid jäässe terveks ööks.
Kui banaanid on kõvaks külmunud siis sulata veevannil tumedat šokolaadi, täpset hulka on raske öelda, oleneb kui palju banaane on. Minul oli viimati 11 tervet banaani ja võtsin kolm 300 gr tahvlit aga sellest hulgast jäi veel magustoidukausi täis šokolaadi järgi aga  šokolaadi peabki üle jääma, sest muidu ei saa viimaseid banaane sisse kasta. Sega sulanud šokolaadi sisse umbes supilusikatäis oliiviõli. Kasta külmunud banaanid sulanud šokolaadisegusse. Lase mõned sekundid taheneda, šokolaad kivistub kiiresti. Seejärel võib kasta banaanid kas hakitud pähklitesse või kookoshelvestesse või nagu fantaasiat on. Ja siis tagasi karpi ja külma või kui on tahtmist: söö kohe!
Glasuuri võib teha ka jogurti ja müsliga aga jogurtit ei pea sulatama.
Väga jummi magustoit ja väikeste sööjate puhul on veel eriti tore see, et jäätis ei tilgu üldse ;-)
Head isu!
Idee leitud siit.
Väga hea retsept Daily, meie Triiniga proovisime: värvilise suhkrupuruga, pähklite, marmelaadi ja tšilli/soolaga oli minu lemmik.


Kommentaarid

  1. Aitäh piltide ja kaunistuste ideede eest, nii toredad! See soola ja tšilli variant tundub eriti ahvatlev, ise poleks elusees nii põneva asja peale tulnud ;-)

    VastaKustuta
  2. Väärt idee igatahes algusest peale!

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud