laupäev, 6. juuni 2015

Värske kartul aedšampinjoni kastmega

Värske kartul, mida kaua oodanud olen, jõudis lõpuks turulettidele. Karulauk küll enam ei kasva, aga kartul maitsebki mulle tilli- ja murulaugukastmega rohkem. Siin aga ühed toredad nööbisuurused seened.
Pese värsked koorega kartulid puhtaks ja pane soolaga maitsestatud keevasse vette. Lisa värsked tillivarred ja keeda umbes 15 min. Vala vesi kartulitelt ja jäta nad kaanega potti jahtuma.
Prae tükeldatud sibul võis klaasjaks ja lisa puhastatud šampinjonid. Kui kasutad suuremaid seeni, siis lõigu nad pisemateks tükkideks. Lisa koor, hakitud küüslauk, tüümian, oregano, sool ja pipar. Serveeri hakitud lehtpeterselli ja parmesani juustuga.
Kilo värskeid kartuleid
paar värsket tillivart
300g pisikesi pruune aedšampinjone, (cremini, bortobello)
lusikatäis võid praadimiseks
1 sibul
20 cl toidukoort
3 küüslaguküünt
kuivatatud oregano
kuivatatud tüümian
värske lehtpetersell
riivitud parmesani juust
sool, pipar

1 kommentaar:

  1. Tere! Olen kommunikatsioonibüroost JLP ja teen Blogimaastiku uuringut. Selleks oleks mul vaja Teie nime ja e-maili aadressi. Loodan, et see sobib. Jään vastust ootama. Taavi

    VastaKustuta