Sachertorte
















See on üks minu lemmik šokolaaditortidest ning tundus sobilik esimesel Jõulupühal perele pakkuda. Kristjan vaid mõmises kui torti sõi =)

Tordipõhi
220 gr tumedat šokolaadi
370 gr magedat võid
300 gr peensuhkrut
7 muna (L)
150 gr maisitärklist

Määri võiga ja raputa üle jahuga 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Eelkuumuta ahi 160 C kraadini.

Sulata šokolaad (kas veevannil või sobivas potis otse pliidil nii nagu harjunud oled) ning lase jahtuda. Vahusta või poole koguse suhkruga kuni segu on pehme ja hele ning lisa siis edasi vahustades ükshaaval munakollased.

Vahusta munavalged pehmete tippudeni ning lisa edasi vahustades järk järgult ülejäänud suhkrukogus.

Sega sulatatud šokolaad võivahule hulka. Siis lisa osade kaupa munavalged ja tärklis. Seda võiks teha sellises järjekorras - umbes üks kolmandik munavalgevahust ja pool sõelutud tärklisest sega šokolaadi-võisegusse suure lusikaga segu läbi tõstes. Siis osade kaupa lisa vaheldumisi ülejäänud üks kolmandik munavalgevahust, ülejäänud tärklis ja viimane kolmandik munavalgevahtu.

Vala segu ettevalmistatud koogivormi ja silu pealt ühtlaseks. Küpseta 160 C juures 45 minutit. Lase vormis 5 minutit jahtuda ning kummuta siis resti peale lõplikult jahtuma. Alles siis poolita kook keskelt kaheks.

Sulata punasesõstra marmelaad ning määri esimesele koogikettale, pane peale teine pool ning kata terve tordipõhi marmelaadiga. Lase marmelaadil tordil hanguda.

Šokolaadiglasuur
150 gr suhkrut
150 ml vett
300 gr tumedat šokolaadi

Pane potti vesi ja suhkur ning lase aeglasel tulel keema tõusta. Lase keeda siirupiks (110 C suhkrutermomeetril või hele kerge siirup) ning lisa siis šokolaaditükid ja vispliga sega ühtlaseks massiks. Kata tort kohe glasuuriga.

Vigade parandus: Tegin seekord liiga tugeva siirupi (suhkrutermomeeter on kuhugi kadunud) ning lisasin paar sortsu vahukoort et parajat glasuuri konsistentsi saada.

Serveeri vahustatud vahukoorega. Sachertorte klassikaliselt serveeritakse vahukoorega millele pole suhkrut lisatud, mulle meeldib lisada ikkagi teelusikatäis tuhksukrut 200 ml kohta.

Kommentaarid

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud