Pirukal kohtusid kukk ja kana
ehk lahtine pirukas kukeseente ja kanaga
Pirukapõhi pizza põhitaigen
Täidis:
kukeseeni
küpsetatud või keedetud kanaliha
maitsestamata kohupiima või riccota kohupiima
võid, oliivõli
küüslauku, puhastatud ja pressitud
spinatit
natuke riivitud juustu
Pannil kuumutasin oliivõli ja natuke võid, kuumutasin seal kukeseened, juurde värske hakitud spinat, küüslauk, kuumutada. Siis kanaliha tükid. Maitsestada värskelt jahvatatud soola ja pipraga.
Oma maitse järgi värskeid ürte, mul oli punet ja peterselli. hakkisin selle segule sisse, enam ei kuumutanud.
Rullisin taigna, tõstsin pannile ning määrisin vähekese oliivõliga. Peale murendasin kohupiima, sellele veel siis kuke-kanasegu (mitte väga kuuma pigem leige) ja riivitud juustu. Lasta soojas ahju kõrval kerkida.
220 C ahjus sooja ja siis tibu pirukas umbes 20 minutiks küpsema.
Kommentaarid
Postita kommentaar