esmaspäev, 17. august 2009

Pirukal kohtusid kukk ja kana

ehk lahtine pirukas kukeseente ja kanaga

Pirukapõhi pizza põhitaigen

Täidis:
kukeseeni
küpsetatud või keedetud kanaliha
maitsestamata kohupiima või riccota kohupiima
võid, oliivõli
küüslauku, puhastatud ja pressitud
spinatit
natuke riivitud juustu

Pannil kuumutasin oliivõli ja natuke võid, kuumutasin seal kukeseened, juurde värske hakitud spinat, küüslauk, kuumutada. Siis kanaliha tükid. Maitsestada värskelt jahvatatud soola ja pipraga.
Oma maitse järgi värskeid ürte, mul oli punet ja peterselli. hakkisin selle segule sisse, enam ei kuumutanud.
Rullisin taigna, tõstsin pannile ning määrisin vähekese oliivõliga. Peale murendasin kohupiima, sellele veel siis kuke-kanasegu (mitte väga kuuma pigem leige) ja riivitud juustu. Lasta soojas ahju kõrval kerkida.
220 C ahjus sooja ja siis tibu pirukas umbes 20 minutiks küpsema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar