pühapäev, 8. mai 2011

Pavlova maasikatega






See kook ei ole kunagi ebaõnnestunud, lihtsalt on nii hea. Ja samuti on see hea valik, kui korraga on väga palju munavalgeid üle sest munakollaseid oli vaja Creme Brulee jaoks või jäätise tegemiseks.

6 munavalget
350 gr suhkrut
1 tl valge veini äädikat, vms
1 tl tärklist

600 ml 35% koort
2 spl suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut

Ahjuplaat kata küpsetuspaberiga ning pane ahi eelsooja 150 C.

Vahusta munavalged kuni tekib kuiv ja tugev vaht, lisa siis edasi vahustades aegamisi pool suhkru kogusest. Ülejäänud suhkur lisa segades ning siis ka äädika ja tärklise segu. Tõsta vaht plaadile ning kujunda see soovitud kujuks (hiljem on mõnusam vahukoort panna kui tordipõhi pesa kujuline). Ning siis kook ahju, nii umbes üheks tunniks.

Jahtunud koogile / enne serveerimist tõsta vahustatud koor ning kata maasikatega.

Sulab suus [no maasikad mitte]

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar